Events // Follow-up

Frukostseminarium: att nå sina mål

4 years ago

By Sofia Lundgren

Continue reading ↓

För någon vecka sedan var det återigen dags för TIC:s populära frukostseminarium. Temat för morgonen var Att nå sina mål där Pontus Wadström och David Holmberg presenterade sina bästa tips och knep.

Forskning visar att endast 20% av påverkan på beteenden ligger i att sätta och kommunicera ut målen, planerna och ambitionerna, men hela 80% av påverkan ligger i att följa upp och återkoppla resultaten till de som gör jobbet. När man tittar på hur organisationer arbetar idag ser det oftast ut tvärtom, det läggs alltså extremt mycket tid på att planera och sätta mål, men väldigt lite tid på att följa upp. Uppföljning var alltså temat för morgonen, och vår förhoppning var att alla deltagare ökade sina chanser att nå sina mål under 2019!

Morgonen började med ett härligt mingel med frukost från Åsö bageriet som lika uppskattat som vanligt. Efter det var det dags för Pontus Wadström att börja ge sina tips på hur man når sina mål. Pontus forskar inom strategi och styrning på Industriell Ekonomi vid KTH i Stockholm och tog därför ett teoretiskt perspektiv och presenterade vad forskningen visar. Presentationen utgick från ett beteendepsykologiskt perspektiv, eftersom det till slut faktiskt är människor som ska agera så organisationer når sina mål! Många pennor och anteckningsblock skrevs varma och det blev många ”aha-upplevelser”.

David Holmberg tog vidare där Pontus slutade och fokuserade mer på praktiken och hur man faktiskt bör gå tillväga för att lyckas med sin uppföljning. Han gav tips på allt från analysmetoder, visualisering och processer.

Ett stort tack till alla er 60 deltagare som dök upp! Hoppas vi ses i vår igen på vårt nästa seminarium!

About the author

Sofia Lundgren är målstyrningskonsult hos The Information Company, med erfarenhet av kunder som Sveaskog, PEAB, Stena Metall och Stockholms Fotbollsförbund.

+46 704 97 29 76 LinkedIn

Related posts

Webinar

Webbinarium: Hur man når sina mål genom en fungerande uppföljning

3 years ago

By Christopher Bratt

Read more »

Do you need help?