Blog posts // Other

The Information Company i Dagens Industri idag

5 years ago

By David Holmberg

Continue reading ↓

Det går inte att prata om styrning och uppföljning i stora organisationer utan att komma in på beslutsstödssystem, eller Business Intelligence system. Under åren har jag förvånats över hur mycket tid och resurser som plöjs ner i dessa system med begränsade resultat.

I DI idag ger jag min syn på hur man kan få ut det fulla värdet av sitt beslutsstödsystem. Genom att utgå från att beslutsstöd ska just stödja beslut och driva agerande i linje med strategin tar man på sig ett större och mer relevant ansvar. Då behöver man utgå från organisationens behov, säkerställa att innehållet är relevant, driver ett agerande och är hållbart över tid. Mer om detta i nästa vidoebloggavsnitt. Tills dess läs gärna hela artikeln här.

BI ska driva ett agerande i linje med strategin. På riktigt.

160316-DI Bilaga

About the author

David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn.

+46 705 52 08 64 LinkedIn

Related posts

Blog posts

Varför blir det ingen förändring?

Vårt arbete på The Information Company handlar till stor del om att driva förändring. Vi brinner ju för att våra kunder ska ha en så tydlig styrning o…

5 years ago

By johannesingerby

Read more »

Blogginlägg

Utveckla din strategiprocess

Dags att utveckla er strategiprocess? Här kommer lite tips på vad du kan göra.…

2 years ago

By johannesingerby

Read more »

Do you need help?