Videobibliotek // Mått

Webinar: Konsten att hitta rätt nyckeltal och skapa beteenden som stödjer era mål

1 month ago

By Sofia Lundgren

Continue reading ↓

Idag har de flesta organisation tillgång till extremt mycket data, men få organisationer används den datan på ett värdefullt sätt. Så hur gör man för att hitta rätt nyckeltal och driva ageranden i linje med uppsatta mål?

Nyckeltal, KPI:er, mått, indikatorer – kärt barn har många namn. Det viktiga är att se igenom ”buzzworden” och tryggt landa i syftet med varför vi ska mäta något överhuvudtaget. Utifrån målstyrningsperspektivet vill vi översätta mål till korresponderande mått för att göra målen uppföljningsbara, eftersom nyckeln till att påverka människors beteende ligger i uppföljningen. Enligt en rad olika forskningsrapporter påverkar vi det mänskliga agerandet endast till 20% med vilka mål vi sätter och till 80% genom att regelbundet följa upp målen.

I filmen nedan pratar David Holmberg i 45 minuter om konsten att hitta rätt nyckeltal och driva agerande i linje med strategin. Webinaret hölls tillsammans med Hypergene.

Vill ni läsa mer om nyckeltal läs inlägget HÄR.

 

 

About the author

Sofia Lundgren is a Performance Management Consultant with The Information Company, with experience of customers such as Sveaskog, Peab, Stena Metall and the Stockholm Football Association. She’s also responsible for The Information Company's marketing and events.

+46 704 97 29 76 LinkedIn

Related posts

Blogginlägg

Nyckeltal – Konsten att hitta rätt nyckeltal

Nyckeltal, KPI:er, mått, indikatorer – kärt barn har många namn. Det viktiga är att se igenom ”buzzworden” och tryggt landa i syftet med varför vi ska…

2 years ago

By David Holmberg

Read more »

Blog posts

Sätt relevanta beteendemål

I förra veckan hade vi på The Information Company traditionsenligt höstens frukostseminarium. Denna gång var temat hur man bör tänka för att nå sina m…

4 years ago

By johannesingerby

Read more »

Do you need help?