Videobibliotek // Datainsamling, Uppföljning

Förra veckans frukostseminarium: BI som skapar ett agerande i linje med strategin. På riktigt.

för 6 år sedan

Av David Holmberg

Läs vidare ↓

Hur kan man få ut det fulla värdet ur sitt beslutsstödsystem? Det är en fråga som alla bör ställa sig givet den stora investering det oftast innebär att både införa och underhålla ett beslutsstödsystem. Detta var också temat på förra veckans välbesökta frukostseminarium som hölls av David Holmberg, VD på The Information Company och Hans Eriksson, beslutsstödsexpert på The Information Company.

Hans och David tog bland annat upp varför man bör integrera styrning och uppföljning med sin BI-lösning, hur man på riktigt skapar ett system som blir ett stöd för beslut (och inte bara ett system fullt med data), vilka fallgropar som finns och några konkreta tips utifrån vår best practice.

Du kan se hela föreläsningen i videon nedan, sånär som på två case som presenterades exklusivt för deltagarna på seminariet.

Hör gärna av er med frågor eller kommentarer – kanske har du någon idé kring vad som borde vara temat för nästa frukostseminarium?

Om författaren

David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn.

+46 705 52 08 64 LinkedIn

Relaterade inlägg

Videobibliotek

Intro: Konsten att genomföra sin strategi – nästa steg

I videon nedan ser ni första introduktionsdelen på TICs frukostseminarium 5 maj 2017.…

för 5 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Videobibliotek

Målstyrning vs. Värdestyrning

Hur skiljer sig målstyrning från värdestyrningen? Det är en fråga som vi ofta få svara på. Det finns många olika typer av styrningar, hur förhåller si…

för 10 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Behöver du hjälp?