Webinar // Visualisering, Uppföljning, Övrigt

Frukostseminarium: Målen är satta – hur når vi dem?

för 4 år sedan

Av Sofia Lundgren

Läs vidare ↓

Välkommen till TIC:s frukostseminarium där vi ger konkreta tips på hur man kan arbeta aktivt under året för att nå sina mål. Organisationer lägger ofta ner mycket tid på planering, men när det kommer till genomförande och uppföljning kommer den riktiga utmaningen.

År 2019 närmar sig med stormsteg och affärs-/verksamhetsplaner med mål och ambition för kommande år är satta. Men hur säkerställer vi att all den tid på planering vi lagt inte går till spillo? Och hur ser vi till att vi faktiskt når våra mål?

Målstyrning är ett extremt kraftfullt verktyg för att driva agerande i linje med definierade strategier. Men arbetat slutar inte vid att sätta mål, det är då det börjar. Forskning visar nämligen att rendast 20% av påverkan på beteenden ligger i att sätta och kommunicera ut målen, planerna och ambitionerna, men hela 80% av påverkan ligger i att följa upp och återkoppla resultaten till de som gör jobbet. Att sätta målen är alltså endast ett litet första steg.

Pontus Wadström kommer under morgonen berätta hur beteenden, lärande och hjärnan spelar en helt avgörande roll för er som vill bli bättre på att realisera strategi och därigenom maximera era organisationers prestationer. Pontus forskar inom strategi och styrning på Industriell Ekonomi vid KTH i Stockholm, och kommer ge råd och tips kring hur medarbetares ageranden är avgörande för att nå organisationens mål.

David Holmberg kommer prata om hur en kontinuerlig, strukturerad och visualiserad uppföljning är nyckeln till att nå uppsatta mål, varför så många organisationer misslyckas med detta och konkreta tips hur man lyckas.

Passa på att ställ dina frågor redan nu! Under frukostseminariet bjuder vi även in till diskussion, där ni får ställa frågor till Pontus, David och oss på TIC. Skicka med din fråga redan i anmälan eller ställ den direkt under morgonen.

  • Datum: Torsdag 29 november
  • Tid: Frukost 07.30-08.00, presentation och diskussion 08.00-09.30
  • Plats: Skrapan, Götgatan 78, våning 24, 118 30 Stockholm
  • Anmälan: Anmäl dig genom att trycka HÄR eller skicka ett mail till sofia.lundgren@theinformationcompany.se
  • OSA: Senast måndag 26 november. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.
  • Frågor: Kontakta Sofia Lundgren på sofia.lundgren@theinformationcompany.se eller 0704-972 976

Seminariet vänder sig framförallt till dig som VD, CFO, affärsutvecklingsansvarig, affärsområdes- eller avdelningschef och som på ett eller annat sätt är ansvarig för att just din organisations strategi blir till verklighet.

Fullt upp eller för långt att åka? Om du inte har möjlighet att komma den 29 november men tycker att seminariet låter intressant är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka ett mail till sofia.lundgren@theinformationcompany.se så bokar vi in ett möte där vi tillsammans går igenom de viktigaste delarna från seminariet och mappar dem mot förutsättningarna för just din organisation.

Om författaren

Sofia Lundgren är målstyrningskonsult hos The Information Company, med erfarenhet av kunder som Sveaskog, PEAB, Stena Metall och Stockholms Fotbollsförbund.

+46 704 97 29 76 LinkedIn

Relaterade inlägg

Blogginlägg

Öka motivationen hos dina medarbetare

Den röda tråden mellan företagets övergripande mål och medarbetarnas individuella mål är något vi återkommande tar upp, inte minst när vi är ute hos v…

för 7 år sedan

Av Christoffer Parmbäck

Läs mer »

Blogginlägg

Hitta er egen balans

Som vi tidigare nämnt får Stockholm under veckan besök av Robert S. Kaplan, som tillsammans med David P. Norton introducerade det balanserade styrkort…

för 8 år sedan

Av Christoffer Parmbäck

Läs mer »

Behöver du hjälp?