Blogginlägg // Övrigt

There is no elevator to success, you have to take the stairs

2 år sedan

Av Albin Thureson

Vi på The Information Company genomförde nyligen ett frukostseminarie som blev en stor succé. Ämnet var Konsten att genomföra sin strategi och med ett fullbokat event och feedback såsom ”bästa seminariet jag varit på”, ”fenomenalt bra”, ”detta tar jag med mig nu ska vi få saker att hända”, verkade ämnet vara mer än högaktuellt.  Väldigt kort var budskapet att flytta fokus från planering till ett handling. Från strategidokument och affärsplaner till ett önskat agerande av alla i linje med strategin.

Det är lite som med träning. Alla vet att träna är nyttigt och det känns bra att köpa det där gymkortet och lägga upp ambitiös träningsplan. Sedan kommer det jobbig, jag måste träna också för att få ett resultat. På det gym jag tränar (i varierade omfattning) finns mottot” There is no elevator to success, you have to take the stairs” Det roliga är att gymmet ligger på tredje våningen och de flesta tar hissen upp istället för trapporna.  Men sådan är vi lite till mans och det kan väl vara ok för väl där tar en PT emot som talar när du ska träna, hur du ska träna och vad som mer behövs såsom kost, sömn, delmål mm. Och följer vi bara vår PT’s råd så är ett lyckat resultat garanterat.

TIC är strategigenomförandets PT och vi kan säkert vara lite jobbig men vi garanterar också ett lyckat resultat för vi gör verkstad av er strategi. Strategin behöver inte vara särskilt bra eller ens existera. Att genomföra sin strategi är en kontinuerlig process, så börja med att bestämma vad ni vill vara om 6 månader, så tar vi det därifrån.

Ni hittar en video från vårt seminarie här: https://theinformationcompany.se/konsten-att-genomfora-sin-strategi-vad-sager-forskningen/

 

Om författaren

Albin Thureson är målstyrningskonsult hos The Information Company, med erfarenhet från kunder som Lantbrukarnas Riksförbund, Trygghansa och Jula.

Läs mer om Albin »

Relaterade inlägg

Blogginlägg

Varför ska man arbeta med mål?

Att man ska arbeta med målstyrning som verktyg för att nå resultat är givet för oss på The Information Company - men varför tycker vi det?…

9 månader sedan

Av Christoffer Parmbäck

Läs mer »

Videobibliotek

Kom igång med målstyrning

Johannes Ingerby delar med sig av tre principer för att lyckas implementera en väl fungerande målstyrning.…

5 år sedan

Av johannesingerby

Läs mer »

Prenumerera på bloggen