Blogginlägg // Uppföljning

Ta semester med gott samvete!

3 år sedan

Av David Holmberg

Så här inför semestern är det nog en hel del chefer som känner sig lätt stressade av att vara frånvarande från sin arbetsplats under ett antal veckor. Hur kommer det gå utan mig? Kan jag verkligen stänga av mobilen? Hur ska problem hanteras om jag inte är på plats?

Det kommer gå bra, du kan stänga av mobilen och problemen kommer att hanteras väl om du har sett till att du som chef och hela din organisation har en tydlig gemensam målbild. Det är inte säkert att allt kommer göras som du skulle ha gjort det om du var på plats, men allt kommer att göras för att nå de mål du och organisationen delar.

Att ha tydliga mål som delas av organisationen skapar inte bara en lugnare semester utan också en öppenhet för att det finns olika tillvägagångssätt för att nå samma mål. Det skapar en mer kreativ och engagerad arbetsplats där individen känner ansvar för att nå målen.

Om författaren

David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn.

Läs mer om David »

Relaterade inlägg

Blogginlägg

Det årliga medarbetarsamtalets död

Många organisationer överger det årliga medarbetarsamtalet. Detta har uppmärksammats tidigare här i bloggen, och allt fler organisationer får nu upp ö…

3 år sedan

Av Gustaf Hult

Läs mer »

Blogginlägg

TIC i media: Johannes om medarbetarsamtal

I senaste numret av Insightlab som kom ut före jul så var Johannes med i en intervju där han berättar om vår syn och vårt arbetssätt med medarbetarsam…

1 år sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »

Prenumerera på bloggen