Blogginlägg // Agerbara mål

Våga sätta mål!

för 4 år sedan

Av The Information Company

 

The information company-vaga satta mal

På fredag har vi TICs episka sommarfest där vi förutom party också kommer att gå igenom organisationens mål och vår egen utveckling. På TIC kör vi nämligen OKR (läs mer här) och bestämmer varje kvartal vilka resultat vi vill uppnå för att maximera vårt bidrag till organisationens mål. Lite pirrigt är det att utvärdera hur just jag presterat i relation till min målsättning för 3 månader sen – och med all rätt, det ska inte vara lätt att uppnå sina mål! Under den här perioden har valet av ett personligt mål hjälpt mig att prioritera i arbetet och kopplingen mellan mina egna insatser och organisationens utveckling känns mycket klarare.

Både som organisation och på ett personligt plan så måste man våga sätta mål. Visserligen kan det bli lite läskigt när det går dåligt, men som någon vis person sa: ”det är alltid bättre att förekomma än förekommas”.

Relaterade inlägg

Blogginlägg

Kan mål skapa en större beteendeförändring än förbud?

Vi lever i en värld där vi är konstant omgivna av distraktioner från våra telefoner; notiser, mejl och sociala medier.…

för 1 år sedan

Av Johanna Andersson

Läs mer »

Blogginlägg

Enhetligt eller anpassat?

Genom att proaktivt hantera de paradoxer det innebär att arbeta med målstyrning ökar chanserna att lyckas. En av dessa är enhetlighet vs anpassning - …

för 1 år sedan

Av Christoffer Parmbäck

Läs mer »

Prenumerera på bloggen