Videobibliotek // Mått

Webinar: Konsten att hitta rätt nyckeltal och skapa beteenden som stödjer era mål

för 5 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs vidare ↓

Idag har de flesta organisation tillgång till extremt mycket data, men få organisationer används den datan på ett värdefullt sätt. Så hur gör man för att hitta rätt nyckeltal och driva ageranden i linje med uppsatta mål?

Nyckeltal, KPI:er, mått, indikatorer – kärt barn har många namn. Det viktiga är att se igenom ”buzzworden” och tryggt landa i syftet med varför vi ska mäta något överhuvudtaget. Utifrån målstyrningsperspektivet vill vi översätta mål till korresponderande mått för att göra målen uppföljningsbara, eftersom nyckeln till att påverka människors beteende ligger i uppföljningen. Enligt en rad olika forskningsrapporter påverkar vi det mänskliga agerandet endast till 20% med vilka mål vi sätter och till 80% genom att regelbundet följa upp målen.

I filmen nedan pratar David Holmberg i 45 minuter om konsten att hitta rätt nyckeltal och driva agerande i linje med strategin. Webinaret hölls tillsammans med Hypergene.

Vill ni läsa mer om nyckeltal läs inlägget HÄR.

 

 

Om författaren

Sofia Lundgren är målstyrningskonsult hos The Information Company, med erfarenhet av kunder som Sveaskog, PEAB, Stena Metall och Stockholms Fotbollsförbund.

+46 704 97 29 76 LinkedIn

Relaterade inlägg

Videobibliotek

Del 3: Konsten att genomföra sin strategi – nästa steg

David Holmberg, VD och medgrundare av TIC, har över femton års erfarenhet från styrning och uppföljning. I videon nedan pratar David om att skapa foku…

för 6 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Videobibliotek

Pedagogisk visualisering av information

Pedagogisk visualisering hjälper er att ta till sig fakta och information på ett tilltalande sätt. En bra visualisering ger medarbetarna en tydlig och…

för 4 år sedan

Av The Information Company

Läs mer »

Behöver du hjälp?