Videobibliotek // Mått

Webinar: Konsten att hitta rätt nyckeltal och skapa beteenden som stödjer era mål

för 1 månad sedan

Av Sofia Lundgren

Läs vidare ↓

Idag har de flesta organisation tillgång till extremt mycket data, men få organisationer används den datan på ett värdefullt sätt. Så hur gör man för att hitta rätt nyckeltal och driva ageranden i linje med uppsatta mål?

Nyckeltal, KPI:er, mått, indikatorer – kärt barn har många namn. Det viktiga är att se igenom ”buzzworden” och tryggt landa i syftet med varför vi ska mäta något överhuvudtaget. Utifrån målstyrningsperspektivet vill vi översätta mål till korresponderande mått för att göra målen uppföljningsbara, eftersom nyckeln till att påverka människors beteende ligger i uppföljningen. Enligt en rad olika forskningsrapporter påverkar vi det mänskliga agerandet endast till 20% med vilka mål vi sätter och till 80% genom att regelbundet följa upp målen.

I filmen nedan pratar David Holmberg i 45 minuter om konsten att hitta rätt nyckeltal och driva agerande i linje med strategin. Webinaret hölls tillsammans med Hypergene.

Vill ni läsa mer om nyckeltal läs inlägget HÄR.

 

 

Om författaren

Sofia Lundgren är målstyrningskonsult hos The Information Company, med erfarenhet av kunder som Sveaskog, PEAB, Stena Metall och Stockholms Fotbollsförbund.

+46 704 97 29 76 LinkedIn

Relaterade inlägg

Videobibliotek

Frukostseminarium: BI som skapar ett agerande i linje med strategin. På riktigt.

Hur kan man få ut det fulla värdet ur sitt beslutsstödsystem? Det är en fråga som alla bör ställa sig givet den stora investering det oftast innebär a…

för 6 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Videobibliotek

Skapa konkreta resultat genom din affärsplan, del 2 av 3

I dagens avsnitt talar jag om vikten av enkelhet och agerbarhet för att få ut konkreta resultat av en affärsplan.…

för 9 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Behöver du hjälp?