Johanna Hiller Wijk

Målstyrningskonsult

Min roll på The Information Company
Jag startade min resa på TIC under hösten 2022 som målstyrningskonsult och har sedan dess jobbat i flera olika projekt med en stor variation av kunder. Vi arbetar i olika team och konstellationer mot varje kund för att skapa en väl fungerande målstyrning och uppföljning vilket gör att varje projekt blir unikt.

Eftersom vi är ett litet bolag så blir man även ofta inkluderad i andra interna projekt som hjälper oss att driva TIC framåt vilket jag också tycker är superkul och utvecklande!

Tidigare studie- och arbetsliv
Jag har en magisterutbildning som civilekonom med inriktning mot service management från handelshögskolan i Umeå. Jag har även studerat management och företagsekonomi på Edhec Business School i Lille, Frankrike.

Innan jag påbörjade mina studier så jobbade jag många år inom retail och service. Jag har även jobbat utomlands i diverse länder i kombination med att resa och upptäcka världen. Det som stått i fokus för samtliga av mina tidigare roller är just att få jobba med människor, vilket jag tycker är väldigt roligt och trivs bra med.

Kort om mig
Jag kommer ursprungligen ifrån Stockholm men har under många år varit på resande fot utomlands och nu senast bott i Umeå under 4 år. Nu är jag återigen bosatt i Stockholm igen och det känns skönt att äntligen vara tillbaka i hemmastaden. När jag inte jobbar hittar ni mig oftast i sällskap med vänner och familj där aktiviteten kan variera allt ifrån restaurangbesök, träningspass eller konserter – jag är ständigt i rörelse och det är alltid mycket på agendan. Hänger även en hel del ute i skärgården på familjens lantställe!

En fun fact om mig är att jag har tävlat i alpin skidåkning och som en följd av det även jobbat som skidinstruktör i tre olika länder – nämligen Sverige, Österrike och Schweiz!

Inlägg av Johanna

Blogginlägg

Använd Best practice för att ständigt fortsätta utvecklas!

Vi är nu en bit in på året och förhoppningsvis är ni i full gång med att jobba mot era framtagna verksamhetsmål och att driva organisationen framåt. O…

för 2 månader sedan

Av Johanna Hiller Wijk

Läs mer »

Blogginlägg

Hur hjälper vi våra medarbetare att öka sin motivation?

När man jobbar med målstyrning så är en viktig del att verkligen få hela organisationen att jobba tillsammans för att skapa en struktur som alla är me…

för 5 månader sedan

Av Johanna Hiller Wijk

Läs mer »

Blogginlägg

Uppföljning av målstyrning: Hur du säkerställer att din verksamhet är på rätt spår

I majoriteten av alla organisationer så lägger man en stor kraftsamling kring att ta fram bolagets strategi och gemensamma mål att följa. Om man lycka…

för 8 månader sedan

Av Johanna Hiller Wijk

Läs mer »

Blogginlägg

Gå från strategi till ett konkret genomförande

Många organisationer spenderar mycket tid på att ta fram sina gemensamma bolagsmål och sätta en långsiktig strategi. Steget därefter kan däremot känna…

för 10 månader sedan

Av Johanna Hiller Wijk

Läs mer »