Johannes Ingerby

Målstyrningsexpert

Min roll
Som Partner på The Information Company har jag flera olika roller. I våra externa projekt är jag kund- och kvalitetsansvarig. I det mer interna arbetet blir det en hel del fokus på försäljning och affärsutveckling. Som ansvarig för våra fantastiska konsulter och projektledare lägger jag också en del tid på att stötta var och en i deras egen utveckling.

Tidigare studier och arbetsliv
Har en jur.kand och en ek.kand. från Stockholms Universitet. Trodde först att jag skulle bli jurist men insåg en bit in i utbildningen att det inte var ett yrke som passade mig. Läste därför parallellt in en ekonomiexamen och blev klar med studierna 2000. Började min karriär som managementkonsult på IBM Global Services med fokus på Strategi och förändringsledning. Stannade i 5 år innan jag bestämde mig för att testa mina egna vingar i ett eget konsultbolag. Sedan 2009 har jag varit engagerad i The Information Company och genomfört massor av målstyrningsprojekt i alla möjliga branscher och sektorer.

Kort om mig
Ett så kallat ”Ericsson-barn”, uppvuxen utomlands när mina föräldrar flyttade runt på diverse olika kontrakt. Kom hem till Sverige när jag var tolv och har sedan dess bott i Stockholm. Har skaffat mina egna rötter på Södermalm där jag gått i skola och också bott under många år. Bor numera med familjen ute på Värmdö. Där ägnar jag en hel del tid med familjens häst och annan ridning men har också en passion för vattensport i lite olika varianter, framförallt något som heter Wake Foiling.

En fun fact om mig
Har blivit uppkallad till UD och fått förklarat för mig att man inte kan flyga in presidenter till Sverige hur som helst. 2004 var jag med och anordnade en stor affärskonferens i Stockholm med fokus på Emerging Markets. Vi lyckades få hit både Lettlands och Moldaviens president som deltagare och talare, något som inte uppskattades av UD då statsbesök tydligen måste följa vissa protokoll. Oops!

Inlägg av Johannes

Blogginlägg

Målstyrningens treenighet i juletider!

När jag arbetar med att utveckla organisationers målstyrning brukar jag utgå ifrån tre, i teorin enkla, men i praktiken utmanande och kritiska delar, …

för 5 månader sedan

Av johannesingerby

Läs mer »

Blogginlägg

Vill du öka din organisations prestationsförmåga?

Arbeta målstyrt på rätt sätt och öka din organisations prestationsförmåga. …

för 7 månader sedan

Av johannesingerby

Läs mer »

Blogginlägg

Hur kommer AI förändra hur vi jobbar med strategi och mål?

Hur kommer AI förändra hur vi jobbar med strategi och mål?…

för 9 månader sedan

Av johannesingerby

Läs mer »

Blogginlägg

Delat ansvar är inget ansvar, eller?

Det är rätt ofta jag får höra att ett delat ansvar är inget ansvar. Ofta med eftertryck och självsäkerhet. Men när det gäller målstyrning, stämmer …

för 11 månader sedan

Av johannesingerby

Läs mer »