Sofia Lundgren (Föräldraledig)

Ansvarig Göteborgskontoret / Målstyrningskonsult / Marknadsföringsansvarig

Min roll på The Information Company
Jag har arbetat på TIC sedan hösten 2016 och varje år blir det bara roligare och roligare! I projekt så har jag oftast rollen som senior konsult och projektledare, och tillsammans med mina kollegor hjälper vi våra kunder att skapa en grym målstyrning och uppföljning. Jag är även ansvarig för TIC:s Göteborgskontor och vår närvaro på västkusten. Under mina år på TIC har jag erfarenhet från över 25 olika organisationer inom både privat, ideell och offentlig sektor.
Utöver min konsultroll så är jag ansvarig för TIC:s marknadsföring och kommunikation, vilket bland annat innebär att säkerställa att vi är ett välkänt varumärke och anordna olika typer av event.

Tidigare studie- och arbetsliv
Jag har en kandidatutbildning inom revision, samt en masterutbildning inom management från Handelshögskolan i Göteborg. Min utbildning hade även en språklig inriktning vilket gjorde att jag läste en hel del tyska, Vielen dank! Utöver det har jag även studerat företagsekonomi och marknadsföring på Mannheim Business School och University of Zurich.

Innan TIC så har jag framför allt jobbat inom retail, vilket jag tycker är superkul eftersom jag älskar kundmöten och högt tempo. Jag har faktiskt jobbat på H&M i fyra olika länder (Kanada, Tyskland, Norge och Sverige) vilket gör att jag har med mig mycket lärdomar från olika miljöer.

Kort om mig
Född och uppvuxen i Göteborg. Efter några vändor utomlands och i Stockholm är jag nu tillbaka på hemmaplan och bosatt mig där jag trivs allra bäst, nära havet! Älskar att röra på mig, gärna genom springa, spinning eller långpromenader med min hund. På sommaren spelar jag gärna mycket golf och på vinter älskar jag att åka skidor (tyvärr begränsat utbud på västkusten..)

En fun fact om mig är att jag älskar att se samma serier om och om igen.. Kan alla citat från Vänner och The Office och vill inte ens räkna hur många gånger jag sett varje avsnitt.

Inlägg av Sofia

Webinar

Roslagens Sparbank: Så skapade vi förändring med hjälp av målstyrning

I år kick-startade vi på TIC hösten med ett av våra uppskattade webinar, denna gång tillsammans med Charlotte Lindberg, VD för Roslagens Sparbank som …

för 7 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »

Blogginlägg

Tips för att ta gemensamma beslut

Att komma överens är inte det lättaste, oavsett om det är i en strategiprocess, arbetsmöte, uppföljningsmöte eller i privatlivet. När vi på TIC gick e…

för 8 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »

Blogginlägg

Kommunicera dina mål med förtroende

En viktig del i en väl fungerande styrning och uppföljning är kommunikation, både för att förankra och följa upp mål. Så hur lyckas man kommunicera me…

för 10 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »

Webinar

Webinar: Styrmodell – Grunden för väl fungerande styrning och uppföljning

Detta är en inspelad version av vårt webinar från torsdag 5 maj 2022. Presentationen hålls av David Holmberg, VD och grundare för The Information Comp…

för 11 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »