Så jobbar vi med målstyrning och uppföljning

När vi jobbar tillsammans gör vi det på riktigt. Vi brinner för det vi gör och för kunderna vi samarbetar med. Därför tar vi oss tid att verkligen lära känna er som företag, och individer, för att förstå var ni står idag och vart ni vill vara. På så sätt kan vi hjälpa er att ta er dit, samtidigt som vi ser till att ha roligt längs vägen – för det tycker vi är lika viktigt som resultaten!

Vårt arbetssätt

1. Sätta mål

Att sätta mål handlar om att svara på frågan: Vart ska vi? Om svaren blir för många blir det svårt att hålla kursen. Mål finns för att på riktigt driva förändring och förbättring, och för att göra det krävs det att ni prioriterar och gör strategin konkret. Fokusera på de mål som verkligen för er i rätt riktning och sätt kursen mot det som är mest relevant för det resultat ni vill nå.

Uttalad styrmodell

Tydligt uttalat vilka komponenter organisationen ska använda för att besvara frågorna "vart ska vi?,  hur går det?, med vilken tidshorisont? " – och hur allt hänger ihop genom hela organisationen.

Agerbara mål är mål som är helt linjerade med organisationens strategi och på riktigt driver agerande. De ger konsekvenser på vad vi gör och vilka beslut vi fattar, och är relevanta för alla i hela organisationen.

Supertydligt hur vi kontinuerligt ska mäta målen hela vägen från definition till datakälla. Relevanta målnivåer som driver en önskat förflyttning.

Relevanta mått och målnivåer

2. Följa upp mål

Hur når man då sina mål? Svaret är uppföljning – varje gång. Genom att följa upp era mål besvarar ni den viktiga frågan: Hur går det? Uppföljning skapar tillfälle för reflektion och insikt – dessa insikter är nyckeln till att öka sannolikheten för att nå hela vägen fram. En effektiv uppföljning bygger på en tydlig process där reflektion blir till konkreta beslut som visar vägen framåt.

Pedagogisk visualisering

En visualisering (dashboards) som är anpassad efter målgrupp, syfte och situation med en optimerad datainsamling.

Tydligt i vilka forum, med vilket syfte, agenda och förväntad effekt som uppföljningen sker.

Relevanta uppföljningsforum

Grundorsaksanalys som leder till evidensbaserade och korrekta beslut som efterlevs.

3. Förstärka agerande

Hur ska man då agera för att nå målen? Det krävs ett kontinuerligt arbete för att förstärka de beteenden som leder till verklig förändring. Ni kommer från olika delar av företaget, men nu ska ni samverka mot samma mål. För att lyckas behöver ni förstå vilket agerande som ger vilka konsekvenser och hur ni kan förstärka de beteenden som tar er dit ni vill.

Engagerande kommunikation

Insatser i syfte att direkt, eller indirekt förstärka önskade beteenden.

Involverande aktivering

En kommunikation som ökar motivation och engagemang för strategi och mål.

Tillbaka upp!

Utan ett tydligt mål springer alla åt olika håll. Utan en tydlig uppföljning vet ingen hur det går. Kom i kontakt med oss, och börja skapa förändring i rätt riktning. 

Vill du skapa förändring i rätt riktning?

Kontakta oss