Blogginlägg // Agerbara mål

Att Springa mot Framgång: Kombinera Målstyrning och Löpning

3 months ago

By Julia Sehr

Continue reading ↓

Våren närmar sig och det är den perfekta tiden att låta energin flöda och ge sig ut på löparspåren. Och självklart kan vi på TIC rekommendera att använda målstyrning för att verkligen lyckas med din träning!

Att sätta upp tydliga mål är som att staka ut kursen för din löparresa. Vill du slå ditt personbästa på milen? Kanske drömmer du om att fullfölja ditt första maratonlopp. Oavsett vad dina mål är, är det att ha dem som driver dig framåt och ger din träning syfte och mening.

Så hur gör man detta på bästa sätt? Det finns många lösningar, men jag tänker tipsa om några principer som fungerar lika bra att applicera på löpning som organisationsstyrning:

  • Sätt Mätbara Mål: Definiera tydliga och mätbara mål. För löparen handlar det ofta om att öka tempot eller klara längre distanser. För organisationen kan vara att öka försäljningen med en viss procentandel eller att minska produktionskostnaderna under en viss tidsram. Det viktiga är att det går att mäta.
  • Skapa en Plan: Utveckla en plan som kartlägger vägen för att uppnå målen. Löparen planerar sin träningsrutin, medan organisationen beslutar kring allokering av exempelvis resurser.
  • Håll Dig Motiverad: Motivation är nyckeln till framgång, både i löpning och i företagsvärlden. Använd olika incitament och belöningssystem för att hålla engagemanget högt och fortsatt fokuserat på att nå målen.
  • Var Flexibel: Flexibilitet är avgörande i en föränderlig miljö. Organisationer måste vara beredda att anpassa sig till marknadsförändringar, kundbehov och konkurrenstryck på samma sätt som löpare måste vara flexibla för att hantera skador, väderförhållanden och livets oväntade händelser.

Så, kombinera hur du tänker kring löpningen med målstyrning genom att låta dina löparskor leda dig framåt och dina mål guida dig. Njut av löpningen!

About the author

Julia Sehr är målstyrningskonsult med erfarenheter från svenska kunder som Grant Thornton, GreenCarrier, Kunskapsskolan, Hydac, m.fl. samt amerikanska Team D3

+46 76 830 40 30 LinkedIn

Do you need help?