Varför ska du välja TIC?

1Du får möjlighet att utveckla hur verksamhetsstyrning fungerar i några av Sveriges mest välkända företag, men också i mindre bolag med höga ambitioner. Detta gör du tillsammans med kunden, där samarbetspartnern ofta är en person i ledande position.
2För att få en rivstart på karriären! Som konsult på TIC får du tidigt ta ansvar i externa projekt. Detta innebär en brant utvecklingskurva genom att du kontinuerligt ställs inför nya utmaningar i projekten.
3För att vara med och bygga ett företag. Eftersom TIC är ett litet bolag tar vi alla ett gemensamt grepp om att ständigt utveckla bolaget. Det innebär att man snabbt involveras i exempelvis bolagets marknadsföring och att utveckla nya kunderbjudanden.

Som konsult på TIC arbetar du med styrning och uppföljning för att skapa ett agerande i linje med strategin.

Varje projekt skräddarsys utifrån kundens specifika behov, vilket gör att man ständigt ställs inför nya och inspirerande uppgifter att lösa. Generellt innehåller våra projekt tre övergripande faser:

  1. Förstå nuläget
  2. Att sätta mål
  3. Att nå mål

Läs mer genom att klicka här» 

Hur är TIC som arbetsgivare?

Stark sammanhållning

Vi är ett familjärt bolag med en kultur som präglas av god sammanhållning. Vi gör allt ifrån att klä julgran ihop till att flyga helikopter. Mår vi bra levererar vi ännu bättre mot våra kunder.

Uppmuntrar aktivitet

Vi på TIC gillar att röra på oss. Varannan månad arrangerar vi därför TIC Sport, tillfället där vi testar på nya sporter ihop. Bland det senaste som vi har gett oss på finner du sporter som curling och klättring.

Work-life balance

Att du ska må bra både på och vid sidan av jobbet är centralt för oss. Förutom att dagligen förespråka work-life balance erbjuder vi en rad olika förmåner som vi tror gör det extra trivsamt för våra medarbetare:

Du styr över din tid. Att tillfälligt arbeta på annan ort eller att gå hem tidigare på eftermiddagen för att uträtta ärenden är självklarheter hos oss.

Friskvårdsbidrag och möjlighet att träna på arbetstid. Dessutom TIC Sport, tillfället där vi testar på nya och spännande sporter.

Årliga sommar- och vinterkonferenser där vi svetsar samman teamet ytterligare. De senaste åren har vi åkt till Visby, Dublin, Riga och Berlin.

Lär känna:

 

Varför sökte du dig till TIC?

För mig handlade det framförallt om möjlighet till utveckling. Jag ville till ett mindre bolag där jag snabbt kunde växa och få ökat ansvar. Efter mina intervjuer blev det tydligt att TIC kunde erbjuda precis det. Detta gjorde mitt val enkelt och jag har inte ångrat mig en sekund.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Skulle säga att det är skiljer sig åt. Vissa dagar är väldigt sociala, framförallt när man är ute och arbetar hos kund. Det kan exempelvis vara att man gemensamt diskuterar sig fram till en lösning på ett specifikt problem. Andra dagar kan man sitta på vårt kontor och arbeta mer självständigt. Jag gillar verkligen den mixen!

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Att vi alltid stöttar varandra! Ibland hamnar man i situationer som är utanför ens ”comfort zone” och då är det alltid skönt att känna stödet från kollegorna. Jag tror att det är extra viktigt i ett mindre bolag. Det är vi tillsammans som driver TIC framåt och då krävs det att vi alltid pushar och stöttar varandra.
 

Varför sökte du dig till TIC?

Jag ville dels till ett mindre bolag men också arbeta med strategi- och styrningsfrågor. Därför kändes TIC genast intressant när jag fick upp deras annons i mitt flöde. När jag väl var på intervju fick jag en väldigt genuin känsla av bolaget. Det var en avslappnad stämning och personerna som arbetade här gav ett trevligt intryck. För mig var det viktigt.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Skulle beskriva det som att vi arbetar med problemlösning. Generellt handlar det om att definiera en tydlig frågeställning för att sedan kunna komma med förslag på lösning. Det kan vara allt från komplexa strategifrågor, till att hjälpa kunden att skapa ett önskat agerande i organisationen genom att sätta relevanta målnivåer. Det är stor variation i våra uppdrag och vi har frihet i hur vi ska ta oss an dem.

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Att det alltid är kul att komma till kontoret. Jag trivs verkligen med kulturen och att vi gör mycket roligt ihop. Sedan gillar jag att det är vi individer som för bolaget framåt. Om det går bra för oss som individer går det också bra för hela TIC.

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Vår rekryteringsprocess innehåller följande steg:

1. Screening


Steg 1:

För att bli en del av TIC-familjen vill vi att du skickar in CV, personligt brev samt universitetsbetyg.

Steg 2:

Om vi tycker att du har en intressant profil väntar nu en telefonintervju. Syftet med detta steg är att höra mer om dig och din bakgrund samt vad som fick dig att söka tjänsten.

2. Intervju med TIC


Steg 1:

Äntligen är det dags för oss på TIC att få lära känna dig lite mer! Du kommer få träffa en av våra medarbetare där första intervjudelen fokuserar på dig och dina tidigare erfarenheter samt varför du och dina egenskaper passar i rollen som managementkonsult hos TIC. I den andra delen av intervjun kommer du få lösa ett case som kopplar till TIC och vår verksamhet.

Steg 2:

Sista steget! Här får du träffa två partners för separata intervjuer. De är givetvis nyfikna på dig och varför du vill börja hos oss på TIC. Under intervjuerna kan våra partners dessutom behöva din hjälp för att lösa ett case som de har förberett.

3. Beslut och återkoppling

Efter att du har träffat våra partners är det dags för både dig och oss att fatta ett beslut om att gå vidare. Vår ambition är att du ska få återkoppling senast en vecka efter att du varit på intervju.

Skulle du inte få ett erbjudande? Misströsta inte, det dyker alltid upp fler möjligheter. Håll gärna utkik på vår hemsida i fall något skulle dyka upp eller connecta med oss på Linkedin.

Kontoret TIC

Lediga jobb