Varför ska du välja TIC?

1Du får möjlighet att utveckla hur verksamhetsstyrning fungerar i några av Sveriges mest välkända företag, men också i mindre bolag med höga ambitioner. Detta gör du tillsammans med kunden, där samarbetspartnern ofta är en person i ledande position.
2För att få en rivstart på karriären! Som konsult på TIC får du tidigt ta ansvar i externa projekt. Detta innebär en brant utvecklingskurva genom att du kontinuerligt ställs inför nya utmaningar i projekten.
3För att vara med och bygga ett företag. Eftersom TIC är ett litet bolag tar vi alla ett gemensamt grepp om att ständigt utveckla bolaget. Det innebär att man snabbt involveras i exempelvis bolagets marknadsföring och att utveckla nya kunderbjudanden.

Som konsult på TIC arbetar du med styrning och uppföljning för att skapa ett agerande i linje med strategin.

Varje projekt skräddarsys utifrån kundens specifika behov, vilket gör att man ständigt ställs inför nya och inspirerande uppgifter att lösa. Generellt innehåller våra projekt tre övergripande faser:

  1. Förstå nuläget
  2. Att sätta mål
  3. Att nå mål

Läs mer genom att klicka här» 

Hur är TIC som arbetsgivare?

Stark sammanhållning

Vi är ett familjärt bolag med en kultur som präglas av god sammanhållning. Vi gör allt ifrån att klä julgran ihop till att flyga helikopter. Mår vi bra levererar vi ännu bättre mot våra kunder.

Uppmuntrar aktivitet

Vi på TIC gillar att röra på oss. Varannan månad arrangerar vi därför TIC Sport, tillfället där vi testar på nya sporter ihop. Bland det senaste som vi har gett oss på finner du sporter som curling och klättring.

Work-life balance

Att du ska må bra både på och vid sidan av jobbet är centralt för oss. Förutom att dagligen förespråka work-life balance erbjuder vi en rad olika förmåner som vi tror gör det extra trivsamt för våra medarbetare:

Du styr över din tid. Att tillfälligt arbeta på annan ort eller att gå hem tidigare på eftermiddagen för att uträtta ärenden är självklarheter hos oss.

Friskvårdsbidrag och möjlighet att träna på arbetstid. Dessutom TIC Sport, tillfället där vi testar på nya och spännande sporter.

Årliga sommar- och vinterkonferenser där vi svetsar samman teamet ytterligare. De senaste åren har vi åkt till Visby, Dublin, Riga och Berlin.

Lär känna:

 

Varför sökte du dig till TIC?

För mig handlade det framförallt om möjlighet till utveckling. Jag ville till ett mindre bolag där jag snabbt kunde växa och få ökat ansvar. Efter mina intervjuer blev det tydligt att TIC kunde erbjuda precis det. Detta gjorde mitt val enkelt och jag har inte ångrat mig en sekund.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Skulle säga att det är skiljer sig åt. Vissa dagar är väldigt sociala, framförallt när man är ute och arbetar hos kund. Det kan exempelvis vara att man gemensamt diskuterar sig fram till en lösning på ett specifikt problem. Andra dagar kan man sitta på vårt kontor och arbeta mer självständigt. Jag gillar verkligen den mixen!

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Att vi alltid stöttar varandra! Ibland hamnar man i situationer som är utanför ens ”comfort zone” och då är det alltid skönt att känna stödet från kollegorna. Jag tror att det är extra viktigt i ett mindre bolag. Det är vi tillsammans som driver TIC framåt och då krävs det att vi alltid pushar och stöttar varandra.
 

Varför sökte du dig till TIC?

Jag ville dels till ett mindre bolag men också arbeta med strategi- och styrningsfrågor. Därför kändes TIC genast intressant när jag fick upp deras annons i mitt flöde. När jag väl var på intervju fick jag en väldigt genuin känsla av bolaget. Det var en avslappnad stämning och personerna som arbetade här gav ett trevligt intryck. För mig var det viktigt.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Skulle beskriva det som att vi arbetar med problemlösning. Generellt handlar det om att definiera en tydlig frågeställning för att sedan kunna komma med förslag på lösning. Det kan vara allt från komplexa strategifrågor, till att hjälpa kunden att skapa ett önskat agerande i organisationen genom att sätta relevanta målnivåer. Det är stor variation i våra uppdrag och vi har frihet i hur vi ska ta oss an dem.

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Att det alltid är kul att komma till kontoret. Jag trivs verkligen med kulturen och att vi gör mycket roligt ihop. Sedan gillar jag att det är vi individer som för bolaget framåt. Om det går bra för oss som individer går det också bra för hela TIC.
 

Varför sökte du dig till TIC?

Jag visste ganska tidigt att jag var intresserad av att jobba med någon form av styrning och strategi men kunde inte riktigt sätta fingret på vad. Jag ville även gärna till ett mindre bolag för att få möjligheten till att snabbt utvecklas. När jag hittade TIC så kändes det direkt som att jag hittat rätt och att det var precis denna typ av arbetsplats jag sökte efter!

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Jag skulle beskriva det som en mix av lite allt möjligt. Eftersom TIC är ett litet företag får man snabbt ta nya kliv och prova på nya saker, vilket utmanar en att faktiskt också våga. Dagarna kan skilja sig mycket åt då vi jobbar med så pass olika kunder och projekt. Vissa dagar är mer fartfyllda med mycket kontakt med kund och att arbeta fram olika lösningar tillsammans, medan andra dagar kräver mer individuellt arbete – detta är en blandning som jag verkligen uppskattar!

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Att det är en bra blandning av allt! Jag kände direkt att det var en härlig teamkänsla på TIC och den bilden har verkligen bara förstärkts sen jag började här. Alla är väldigt hjälpsamma och jag uppskattar att jag snabbt fått förtroende från mina kollegor och påbörjat min egen utvecklingskurva.
 

Varför sökte du dig till TIC?

När jag skulle ta examen och letade jobb visste jag att det var strategi och styrning jag ville arbeta med. TIC som bolag matchade både min bakgrund, intressen och ambitioner. Kombinerat med den familjära kulturen och stora möjligheter att utvecklas samt ta ansvar som blev uppenbar när jag lärde känna bolaget, gjorde valet väldigt enkelt.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Utmanande, utvecklande och underhållande. Inom vårt erbjudande varierar uppgifterna från dag till dag där du alltid måste anpassa arbetet efter kundens unika situation och behov. Förutom att lösa problem åt- och tillsammans med kund handlar en stor del av arbetsuppgifterna om att bygga en relation och tillit tillsammans med kunden.

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

Ett skratt är aldrig långt bort. Kunden och leveransen är alltid prioriterat, men däremellan har vi otroligt roligt tillsammans både på och utanför arbetsplatsen. Sen hjälper vi varandra, det finns alltid någon att bolla med och få stöd från. Och det är vi som är bolaget, vi tillsammans för TIC framåt – vilket är otroligt inspirerande.
 

Varför sökte du dig till TIC?

Efter flera års studier i Management var jag mer än redo att ge mig ut i arbetslivet. När jag ramlade över annonsen till The Information Company kunde jag inte låta bli att söka tjänsten. Området Performance Management, och hur TIC hjälper kunder nå sin fulla potential, kändes både roligt och utmanande. Att även få börja sin karriär med snabb utveckling i ett mindre bolag var något jag letade lite extra efter i mitt jobbsökande.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Alla dagar ser olika ut på  TIC. Tillsammans med våra kunder har vi unika lösningar så arbetssätten skiljer sig åt. Det kan handla om att läsa på om ett företag, hålla intervjuer, planera för nästa steg i ett projekt, vara facilitator för en workshop eller arbeta med företag i deras beslutsstödsystem. Det finns uppgifter, högt som lågt, och det finns alltid en möjlighet att påverka och sätta sin egen prägel på det man gör.

Vad är det bästa med att arbeta på TIC?

När jag först kom i kontakt med TIC beskrev de sin företagskultur som präglad av god sammanhållning, involvering och prestigelöshet. Och det är ord jag nu ofta använder när jag pratar om mitt jobb. Det är alltid givande att få jobba med mina kollegor då vi har nära till skratt och oavsett uppgift eller projekt jag fokuserar på finns det möjlighet att vara en del av planering, genomförande och uppföljning.  Och på TIC uppmuntras vi att ställa frågor för att lära oss ännu mer av varandra - ingen fråga är för dum eller lämnas obesvarad. Helt enkelt en social, trygg och utvecklande arbetsplats som får en att växa både som person och i sin yrkesroll!

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Vår rekryteringsprocess innehåller följande steg:

1. Screening


Steg 1:

För att bli en del av TIC-familjen vill vi att du skickar in CV, personligt brev samt universitetsbetyg.

Steg 2:

Om vi tycker att du har en intressant profil väntar nu en telefonintervju. Syftet med detta steg är att höra mer om dig och din bakgrund samt vad som fick dig att söka tjänsten.

2. Intervju med TIC


Steg 1:

Äntligen är det dags för oss på TIC att få lära känna dig lite mer! Du kommer få träffa en av våra medarbetare där första intervjudelen fokuserar på dig och dina tidigare erfarenheter samt varför du och dina egenskaper passar i rollen som managementkonsult hos TIC. I den andra delen av intervjun kommer du få lösa ett case som kopplar till TIC och vår verksamhet.

Steg 2:

Sista steget! Här får du träffa två partners för separata intervjuer. De är givetvis nyfikna på dig och varför du vill börja hos oss på TIC. Under intervjuerna kan våra partners dessutom behöva din hjälp för att lösa ett case som de har förberett.

3. Beslut och återkoppling

Efter att du har träffat våra partners är det dags för både dig och oss att fatta ett beslut om att gå vidare. Vår ambition är att du ska få återkoppling senast en vecka efter att du varit på intervju.

Skulle du inte få ett erbjudande? Misströsta inte, det dyker alltid upp fler möjligheter. Håll gärna utkik på vår hemsida i fall något skulle dyka upp eller connecta med oss på Linkedin.

Kontoret TIC

Lediga jobb