Blogginlägg // Uppföljning

Snart halvtid. Hur går det?

för 6 år sedan

Av David Holmberg

Läs vidare ↓

Om bara 20 dagar har halva året gått. Det är halvtid för att nå sina årsmål. Det känns ju väldigt rimligt att då ställa sig frågan "Hur går det"? På en väldigt övergripande nivå finns det bara tre olika svar på den frågan.

Det mest tillfredsställande svaret är så klart ”det går bra, vi taktar mot/över vårt mål och det är bara att köra vidare på inslagen väg”. Det något tråkigare konstaterandet är att ”det går inte så bra, vi ser inte ut att nå vårt mål så vi behöver förändra vårt agerande”. Det är så klart inte så skoj, men genom hårt arbete och fokuserade insatser finns det fortfarande tid att reparera läget och nå sitt mål. Det allra värsta och förmodligen vanligaste svaret är tyvärr ”jag vet inte”. Det finns bara en sak som är tråkigare än att inte nå sina mål och det är att inte veta om man når sina mål eller inte. Att leva i ett vakuum och hoppas på det bästa är ett säkert recept för att misslyckas. Om man kontinuerligt vet hur det går ger man sig själv möjligheten att reparera misstag och accelerera framgång. I ovisshet är det enda man kan göra är att hoppas.

Sluta hoppas och börja följa upp hur det går åtminstone så här i halvtid, men helst med högre frekvens än så. Bättre sätt att skapa agerande i linje med organisationens strategi finns inte.

Om författaren

David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn.

+46 705 52 08 64 LinkedIn

Relaterade inlägg

Blogginlägg

Vad blir viktigt inför semestern?

Så här inför semestern är det nog en hel del chefer som känner sig lätt stressade av att vara frånvarande från sin arbetsplats under ett antal veckor.…

för 6 år sedan

Av David Holmberg

Läs mer »

Event

Frukostseminarie – Målstyrning och Beslutsstöd

Kom och hälsa på hos oss den 12 maj och delta i vårat frukostseminarie!…

för 5 år sedan

Av The Information Company

Läs mer »

Behöver du hjälp?