Blogginlägg // Styrning

Byta ut hängmattan?

2 år sedan

Av The Information Company

Dags att byta ut hängmattan mot kontorsstolen? Många av er har kanske, precis som jag själv, påbörjat sin första jobbvecka efter semestern.

Visst kan det ibland kännas lite segt att återgå till jobbfokus efter några veckor av lata dagar fyllda med avkoppling, äventyr och annat som hör semestern till. Här följer några tips som jag har samlat på mig som ändå gör att starten känns lite lättare att ta till sig:

  • Ägna första dagen till administrativa nödvändigheter. Om du kan avsätt största delen av första dagen till administrativa sysslor gör det. Ta kontroll över mailkorgen, gå igenom och prioritera bland de inkomna mailen. Planera och prioritera vilka arbetsuppgifter som är viktigast att ta tag i under de första dagarna. Beta av den administrativa högen för att ”rensa på skrivbordet”.
  • Mjukstarta veckan, antingen genom att börja arbetsveckan mitt i veckan eller genom att göra kortvecka. Att direkt komma in i femdagarsveckor kan kännas lite väl mastigt.
  • Boka in lite längre tid för förberedelser och arbete inför möten och deadlines. Direkt efter semestern presterar en inte alltid bäst, av erfarenhet arbetar en ofta i ett långsammare tempo första dagen/dagarna.
  • Prata med dina kollegor! Hur var semestern? Vad har alla gjort? Ta tid till fikapaus och raster för att hitta energi och motivation hos varandra.
  • Förläng sommaren, det är fortfarande sommar, ta tillvara på det efter jobbet och på luncherna! Gå ut och promenera, ät ute och njut av solen när det går.
  • Eller så är du den som dyker upp på kontoret full av energi och motivation. Kanske kan du bidra till att få dina kollegor att känna samma entusiasm inför kommande månader?

Hoppas i alla fall att semestern varit skön, nu kör vi!

 

Relaterade inlägg

Videobibliotek

Konsten att genomföra sin strategi – vad säger forskningen?

I ca 20 år har Pontus Wadström, forskare och rådgivare, jobbat med frågor kring hur man ser till att en strategi tas fram och realiseras. I videon ned…

2 år sedan

Av Pontus Wadström

Läs mer »

Blogginlägg

3 fallgropar att undvika med målstyrning

Att arbeta med målstyrning kan skapa stort värde för organisationer, men det krävs arbete för att hitta rätt och verkligen nå effekter.…

8 månader sedan

Av Sofia Lundgren

Läs mer »

Prenumerera på bloggen